Rețetă de Negresă cu Cocos
INGREDIENTE
Bază
1 pachet Premix Negresă exstra ciocolată Bauckhof Brownies fără gluten // 200g unt moale // 2 ouă // 50ml lapte
Umplutură
500ml lapte sau bautuă vegetală de soya // 70g faină de orez alb (alternativ se poate folosi și griș, dacă prăjitura nu trebuie să fie fără gluten) // 150g unt sau margarină // 150g zahăr // 220g fulgi de cocos
Glazură
200g glazură de ciocolată amară // 2 linguri ulei cu gust neutru
PREPARARE
1. Baza negresei se prepară după instrucțiuniile de pe ambalaj. După coacere se lasă deoparte la răcit.
2. Pentru umplutură se fierbe laptele (sau laptele de soya). Când laptele fierbe se adaugă făina de orez și se amestecă continuu la foc mic până se îngroașă compoziția. Apoi se dă deoparte.
3. Untul (sau margarina), zahărul și fulgii de cocos se adaugă in compoziția încă fierbinte și se amestecă bine. Crema de cocos de întinde pe baza deja coaptă. Se lasă la răcit.
4. Pentru glazură se topește ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei, la bain marie. Glazura topită se adaugă peste crema de cocos și se întinde uniform. Negresa cu cocos se lasă la frigider până se întarește glazura.
Se servește taiată în bucăți mici.
POFTĂ BUNĂ!