Plăcintă de griș cu brânză de vaci și fructe
Timp de preparare: cca. 30 minute
Ingrediente pentru cca. 3 porții:
60g griș de grâu Bauckhof
3 ouă
70 g unt + încă puțin pentru unsul tăvii
70 g zahăr
1 plic de zahăr vanilat
370 g brânză de vaci degresată
130 g afine sau zmeură (proaspete sau congelate)
Preparare:
1. Se separă ouăle. Se unge o tavă cu unt.
2. Albușul se bate cu mixerul până se întărește. Untul, zahărul și zahărul vanilat se bat până devin spumoase, apoi se adaugă gălbenușul și se amestecă.
3. Brânza de vaci degresată se încorporează în compoziția cremoasă, apoi grișul se adaugă treptat / în ploaie
. Se adaugă la final spuma de albușuri și fructele. Compoziția se varsă în tavă, se netezește și se coace la 180 de grade pe funcțiunea cu căldură superioară și inferioară timp de cca. 30 minute.