Hummus Clasic

Hummus Clasic – Faina Naut Bauckhof

INGREDIENTE

50g făină de năut Bauckhof // 200ml apă // 1 linguriță sare // 1 linguriță chimion // 4 linguri ulei de măsline // 2 linguri zeamă de lămâie // 30g tahini, // 1 linguriță boia // 2 căței de usturoi.

Pentru decorat: puțin ulei de măsline și pătrunjel.

PREPARARE

Se amestecă făina de năut Bauckhof și condimentele. Apa se fierbe, apoi se adaugă amestecul, amestecând rapid. Se adaugă tahini, uleiul și sucul de lămâie. Se
asezonează cu sare și piper.

Petru varianta cu sfeclă roșie
Rețeta de bază + 150g sfeclă roșie fiartă, puțină sfeclă pentru decorare + 2-3 tulpini proaspete de coriandru.
Sfecla se pasează cu apă. Se urmează pașii rețetei de bază. La sfârșit se taie niște cubulețe de sfeclă, se mărunțește coriandrul, iar hummusul se decorează cu ele.

Pentru varianta cu verdeață
Rețeta de bază + 20g verdeață proaspătă fără boia + puțin pătrunjel și busuioc pentru decorare.
Verdeața se pasează cu apă. Se procedează ca în rețeta de bază. La sfârșit se mărunțesc pătrunjelul și busuiocul pentru decorare.

POFTĂ BUNĂ!

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>