Batoane de musli cu fructe de pădure
Timp de preparare: cca. 15 minute
Timp de coacere: cca. 20 minute
Ingrediente pentru aprox. 8 batoane:
200 g musli de grâu spelta cu fructe de pădure confiate sau musli de ovăz cu fructe de pădure (sau orice alt musli Bauckhof)
100 g nectar de agave
4 linguri ulei cu gust neutru
Preparare:
1. Musli-ul de grâu spelta cu fructe de pădure confiate, nectarul de agave și uleiul se amestecă. Se frământă bine (cca. 2 minute), pentru a obține o compoziție fină și o consistență lipicioasă / omogenă
a batoanelor de musli. Se lasă deoparte timp de 5 minute.
2. Cuptorul se preîncălzește la 150°C pe funcțiunea cu convecție. Compoziția se toarnă într-o tavă de copt și, cu ajutorul unei spatule sau al unei linii, se modelează într-un dreptunghi cu dimensiunea de 20x20cm. Se apasă bine. Compoziția de musli trebuie să aibă 2-3 cm în grosime.
3. Suprafața se crestează ușor cu un cuțit, pe dimensiunea dorită a batoanelor. Asta ușurează tăierea batoanelor de musli, după coacere.
4. Se coace timp de cca. 20 minute. Batoanele se lasă apoi la răcit și se taie cu grijă.
Sfat
: Firimiturile care cad la tăiere se pot folosi ca topping pentru iaurt.
Sfat:
50g de nectar de agave se pot înlocui cu sirop de arțar. Pe deasupra se poate presăra coajă de lămâie.