Cheesecake cu Mere Coapte și Caramel
Cantitate / Porție – Cât pentru o formă de 24cm
Vegan / Fără gluten
Alergeni – lactoză
Timp de preparare – 80min
Timp de coacere – 60min
Ingrediente
60g mix de cheesecake Bauck
125g unt
350g mere acre (ex. Elstar)
1 lingură amidon de cartofi
1/2 linguriță scoțișoară
2 linguri stafide
2 linguri alune măcinate
200ml suc de mere
4 ouă
750g brânză de vaci
sucul de la jumătate de lămâie
Preparare
1. Baza se prepară după instrucțiunile de pe pachet și se pune în formă, iar marginea se înalță aprox. 3cm. Se lasă la frigider să se răcească.
2. Se curăță merele de semințe și fie se taie în bucăți foarte mici, fie se rad. Amidonul se amestecă cu sucul de mere. Toate ingredientele se pun într-un vas și se lasă puțin la fiert. Amestecul de măr copt se întinde apoi uniform pe bază.
3. Amestecul de brânză de vaci se pregătește după instrucțiunile de pe pachet, apoi se coace prăjitura timp de 50-60min.
Sfat / Pont / Variante
Cheesecake-ul se poarte prepara în stil vegan cu margarină și iaurt de soia. Merele pot fi înlocuite cu pere.