Stresul si Hiperactivitatea Ingrasa ?

Hiperactivitate + stres = kilograme in plus

Nerabdatoare si dinamica, esti genul care face 1000 de lucruri in acelasi timp. Cu motorul mereu turat la maxim, ai tendinta de a manca in acelasi ritm cu care muncesti. Rezultatul? Cantarul a depasit de mult zona de confort. Cu putin efort poti schimba acest stil de viata. Urmeaza sfaturile Gerlinea pentru a echilibra o viata activa cu o silueta armonioasa.

Concentreaza-te asupra farfuriei. Fa-ti timp suficient sa mananci! Creierul are nevoie de minimum 20 – 30 de minute/masa pentru a resimti senzatia de satietate. Daca esti cu adevarat prinsa, imparte-ti masa in doua: mananca felul principal la pranz, iar supa ori salata mai tarziu, pe post de gustare.
O alta solutie la indemna: substitutele de masa Gerlinea. Sub forma de batoane sau shake-uri dietetice, ai de unde alege dintr-o multime de arome. Pentru a nu te plictisi, variaza formatele si aromele.

Sfatul Gerlinea: atunci cand mananci concentreaza-te asupra mancarii, asupra aromelor! Dezobisnuieste-te de a manca in fata calculatorului, a televizorului ori cu smartphone-ul deschis. Acestea iti deturneaza atentia, iar creierul nu mai percepe momentul in care s-a saturat.

Organizeaza-ti cumparaturile

O data pe saptamana, nu mai des! Fa-ti din timp meniul saptamanii si apoi mergi la cumparaturi cu lista de ingrediente necesare. Iti poti permite 2-3 derogari de la lista, insa nu mai mult. Alege produsele simple si usor de preparat: carne, peste, legume proaspete, conservate sau congelate. Poti cumpara in cantitati mai mari (iti va lua acelasi timp ca si pentru cantitati mai mici) si congeleaza-le pentru a economisi timp pe viitor.

Invata sa incetinesti ritmul

Esti tot timpul in priza, alergi intre metrou, trafic, serviciu si o viata de familie trepidanta. Faci fata cu greu programului alegand mese mai degraba copioase, cu prea multe grasimi, zaharuri si inghitite in viteza. E momentul sa pui pauza si sa te gandesti la stilul tau de viata, care pe termen lung iti poate aduce doar dezavantaje. E momentul sa realizezi ca timpul pe care il petreci facand cumparaturi, gatind si mancand nu este o pierdere de vreme. Mesele sunt momente placute care ar trebui sa iti ofere un moment de relaxare impreuna cu colegii, familia sau prietenii.

Pentru momente de rasfat si gustari, ai mai multe optiuni decat crezi: fructe, iaurturi, biscuiti, si chiar batoane de ciocolata neagra care sunt mai putin calorice decat o ciocolata normala. Atentie, acestea trebuie sa fie momente de rasfat intre mese: sa nu le confunzi cu desertul imediat dupa mese.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>